تاجگردون: کسری بودجه ۹۹ با اجرای صحیح مولدسازی ممکن است کمتر از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان شود

غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق مجلس، با اشاره به کسری بودجه ۹۹ گفت در صورت اجرای موفق برنامه مولدسازی دارایی‌ها، کسری بودجه ممکن است کمتر از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان باشد. وی از پیش‌بینی فروش یک میلیون بشکه نفت در روز، تلاش برای جلوگیری از افزایش قیمت بنزین، بررسی مجدد سیستم مالیات پلکانی و اقدامات جدید برای کاهش فرار مالیاتی خبر داد. همچنین مخالفت رئیس‌جمهور با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را یکی از چالش‌های مهم بودجه سال آینده عنوان کرد.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۳۹۹ دارای کسری منابع است، گفت: اگر دولت بتواند برنامه‌های مولدسازی دارایی‌های عمومی را به‌خوبی اجرا کند، میزان کسری بودجه ممکن است به کمتر از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان کاهش یابد.

 غلامرضا تاجگردون در خصوص آخرین وضعیت بررسی لایحه بودجه ۹۹ در کمیسیون تلفیق اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا ۱۰ روز آینده کار کمیسیون به اتمام برسد و گزارش آن به صحن علنی مجلس تقدیم شود.

تاجگردون: کسری بودجه ۹۹ با اجرای صحیح مولدسازی ممکن است کمتر از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان شود

وی با اشاره به اختلاف نظرات در بررسی منابع درآمدی، گفت: پیش‌بینی درآمدها در لایحه، کمی خوش‌بینانه بوده اما کمیسیون تلفیق ترجیح داد که این ارقام را به‌طور کامل حذف نکند تا دولت در طول سال با استفاده از مکانیسم تخصیص، مدیریت لازم را انجام دهد.

تاجگردون با اشاره به برآورد فروش نفت در بودجه ۹۹، گفت: در لایحه، صادرات یک میلیون بشکه نفت در روز لحاظ شده که بالاتر از میزان فروش فعلی (حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه) است. اگرچه برخی پیشنهاد کاهش این رقم به حدود ۲۰۰ هزار بشکه را مطرح کردند، اما کمیسیون با پذیرش رقم یک میلیون بشکه، بر حفظ قدرت چانه‌زنی و پرهیز از تسلیم در برابر فشارهای خارجی تأکید کرد.

رئیس کمیسیون تلفیق با اشاره به پیش‌بینی فروش گسترده اموال دولتی در لایحه بودجه، افزود: در صورت اعطای اختیارات لازم به دولت، به‌ویژه وزارت اقتصاد و بورس، امکان تحقق بخشی از این منابع وجود دارد. با این حال، تحقق کامل ۵۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده برای مولدسازی را بعید دانست.

وی درباره برآورد کسری بودجه گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، کسری بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار میلیارد تومان و طبق برآورد دیوان محاسبات حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است. در صورتی که دولت برنامه مولدسازی دارایی‌ها را به‌طور مؤثر اجرا کند، این عدد می‌تواند کاهش یابد.

در خصوص قیمت بنزین نیز تاجگردون تأکید کرد که تغییری در نرخ آن برای سال آینده پیش‌بینی نشده، اما امکان بازنگری در سهمیه‌بندی وجود دارد. وی گفت افزایش قیمت بنزین می‌تواند موجب افزایش تورم برای اکثریت جامعه شود.

تاجگردون درباره حذف پیشنهاد دولت در خصوص مالیات پلکانی حقوق کارمندان نیز توضیح داد که طرح‌های مالیاتی جدید برای کاهش فشار بر حقوق‌بگیران در حال بررسی است و احتمالاً سیستم مالیات بر درآمد به ۳ پله تقسیم خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با دفاع از اخذ مالیات بر خانه‌های لوکس و خانه‌های خالی، این اقدامات را بخشی از درآمدهای سالم و قابل وصول دانست و از اتصال سیستم مالیاتی به شبکه بانکی برای کاهش فرار مالیاتی خبر داد.

در مورد ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز، تاجگردون از مخالفت شخص رئیس‌جمهور با حذف این ارز خبر داد و گفت علی‌رغم توافق‌های کارشناسی، تدبیر اجرایی دولت مانع از اجرای این تغییر شده است. وی افزود که موضوع همچنان باز است و در حال بررسی کارشناسی است.

همچنین درباره معافیت مناطق آزاد از مالیات بر ارزش افزوده، وی با اشاره به لزوم ایجاد اعتماد در میان سرمایه‌گذاران، تأکید کرد با حذف کامل این معافیت موافق است اما باید به‌گونه‌ای عمل شود که امنیت سرمایه‌گذاری مخدوش نشود.

در پایان، تاجگردون درباره اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی گفت: کمیسیون تلفیق این پیشنهاد را کنار گذاشت و بانک مرکزی نیز به دلایل ثبات اقتصادی با آن مخالف بود. در عوض، تمرکز بر شفافیت تراکنش‌ها و مدیریت حساب‌ها قرار گرفته تا زمینه فرار مالیاتی محدود شود.

 

ارسال نظر