عملیات اجرایی پروژه تامین آب آشامیدنی پایدار برای مناطق عشایری شهرستانهای گچساران و باشت با حضور رئیس سازمان امور عشایر کشور و مسئولان استانی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد. در آیین کلنگزنی این طرح، نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که این پروژه با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال، از محل منابع اعتباری امور عشایر و بودجه ملی اجرا خواهد شد. وی افزود که نیمی از این اعتبار، معادل ۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات امور عشایر و مابقی از بودجه ملی تامین شده است.
این طرح در دو فاز برای دوازده منطقه عشایری گچساران پیادهسازی میشود و فاز نخست آن شامل آبرسانی به هشت منطقه عشایری از جمله قلک کوچک و بزرگ، گچ تراب علی و امامزاده جعفر است که با بهرهبرداری از آن، ۳۹۲ خانوار از آب آشامیدنی سالم بهرهمند خواهند شد. نماینده مجلس افزود که برای تامین آب آشامیدنی هر نفر در این مناطق ۷۰ میلیون ریال هزینه شده است.
وی همچنین توضیح داد که این پروژه شامل احداث ۵۰ کیلومتر خط انتقال آب، یک حلقه چاه عمیق و سه مخزن ذخیره آب میباشد. مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر تامین آب مناطق عشایری شرق گچساران از طریق تانکر انجام میشود، اظهار داشت که ذخیره آب این مناطق با ۶۰ مخزن ۲۴ متر مکعبی صورت میگیرد.
وی اعلام کرد که عشایر منطقه بیش از ۴۰ هزار رأس دام سبک پرورش میدهند و همچنین از برنامهریزیها برای اجرای طرح تامین آب پایدار در مناطق جنوبی، شمالی و غربی گچساران خبر داد.
از جمله مناطق عشایری این شهرستانها میتوان به دریلا، آبگندی و کلاغ نشین اشاره کرد. مناطق قشلاقی گچساران و باشت به طور سالانه محل سکونت و استقرار حدود دو هزار خانوار عشایر کوچرو از استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان است.
این جامعه عشایری سالانه تولیدات قابل توجهی شامل ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز، ۶ هزار و ۴۸۰ تن فرآوردههای لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید دارد.
عشایر گچساران شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترکهای قشقایی و درهشوری هستند و مناطق ییلاقی آنها در سمیرم، سپیدان و بخشهای سردسیری شهرستان بویراحمد واقع شده است.
ارسال نظر