بودجه شورای عالی استان‌ها در سال ۹۸ به‌صورت مستقل بررسی می‌شود

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که بودجه شورای عالی استان‌ها در سال ۹۸ از زیرمجموعه وزارت کشور خارج و به‌صورت مستقل بررسی خواهد شد. او همچنین به وضعیت یارانه‌ها، بدهی‌ها و طلب‌های دولت اشاره کرد.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در سیزدهمین اجلاس شورای عالی استان‌ها که روز پنجشنبه در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، از مستقل شدن بودجه شورای عالی استان‌ها در سال ۱۳۹۸ خبر داد.

بودجه شورای عالی استان‌ها در سال ۹۸ به‌صورت مستقل بررسی می‌شود

غلامرضا تاجگردون با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته بودجه این شورا زیر نظر وزارت کشور قرار داشت، گفت: تصمیم کمیسیون تلفیق بر آن است که شورای عالی استان‌ها برای دریافت بودجه خود مستقیماً عمل کند و وابسته به وزارتخانه‌ها نباشد. وی تأکید کرد که پیشنهادهای این شورا در کمیسیون تلفیق مجلس مطرح خواهد شد.

تاجگردون در ادامه با اشاره به مسأله یارانه‌ها بیان کرد: در لایحه بودجه سال گذشته دولت قصد داشت میزان یارانه‌ها را از ۴۲ هزار میلیارد تومان به ۳۰ هزار میلیارد تومان کاهش دهد. اما با تغییر شرایط کشور در دی‌ماه، دولت مجبور شد به پرداخت یارانه به ۹۷ درصد مردم ادامه دهد. وی افزود: برای جبران این عدم کاهش، بخشی از سهم دستگاه‌هایی مانند شهرداری‌ها کم شد.

وی همچنین به وضعیت بدهی‌های دولت اشاره کرد و گفت: دولت به اشخاص حقیقی، نهادهای عمومی غیردولتی و بانک‌ها جمعاً ۲۸۲ هزار میلیارد تومان بدهکار است؛ از این میان، ۵۰ هزار میلیارد تومان متعلق به شهرداری‌های کشور است. در مقابل، دولت نیز از نهادها و بانک‌ها حدود ۱۹۸ هزار میلیارد تومان طلبکار است.

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه بخشی از این بدهی‌ها قابلیت تهاتر دارد، یادآور شد: در بودجه سال ۱۳۹۷ مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای تسویه و انتشار اوراق پیش‌بینی شده بود که تاکنون تنها ۱۵ هزار میلیارد تومان آن مورد استفاده قرار گرفته است.

تاجگردون افزود: طبق پیش‌بینی‌ها تا پایان سال جاری این رقم به ۳۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. وی همچنین به بدهی ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها به بانک مرکزی اشاره کرد و تأکید کرد که با تهاتر می‌توان بخش قابل‌توجهی از بدهی‌ها را کاهش داد.

او با اشاره به بودجه سال ۱۳۹۸ گفت: مبلغ ۳۱۰ هزار میلیارد تومان از بودجه برای پرداخت حقوق و مستمری کارکنان دولت در نظر گرفته شده که این رقم بدون احتساب هزینه‌های عمرانی و مصرفی است. برای تأمین این بودجه، فروش روزانه یک و نیم میلیون بشکه نفت ضروری است تا درآمد ۴۰۷ هزار میلیارد تومانی این بخش تحقق یابد.

 

ارسال نظر