تحقق تخصیص آب از سدهای کوثر و چم‌شیر و آغاز طرح‌های صنعتی برای رونق کشاورزی و اشتغال در گچساران و باشت

غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، از تخصیص گسترده منابع آبی از سدهای کوثر و چم‌شیر برای توسعه کشاورزی و اجرای طرح‌های صنعتی بزرگ در این دو شهرستان خبر داد؛ اقدامی که زمینه‌ساز اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی منطقه خواهد شد.

غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم شهرستان‌های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، از تخصیص قابل‌توجه منابع آبی از سدهای کوثر و چم‌شیر به این شهرستان‌ها خبر داد و آن را عاملی تأثیرگذار در تغییر وضعیت اقتصادی منطقه عنوان کرد.

تاجگردون اعلام کرد: اختصاص ۷۰ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری دشت لیشتر گچساران، ۱۰ میلیون متر مکعب برای دشت مور از سد کوثر، ۵۵ میلیون متر مکعب برای دشت امامزاده جعفر و ۲ میلیون متر مکعب در منطقه آبدهگاه باشت از سد در حال ساخت چم‌شیر به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع با این تخصیص‌ها ۱۴ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی آبیاری خواهد شد، افزود: در فاز نخست طرح انتقال آب به دشت امامزاده جعفر، بیش از سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه زیر پوشش آبیاری قرار گرفته است.

تاجگردون با اشاره به اینکه در شرایط فعلی کشور و نرخ بالای بیکاری، توسعه کشاورزی مهم‌ترین راهکار ایجاد اشتغال پایدار است، اظهار داشت: ۶۰ میلیون متر مکعب آب نیز برای توسعه صنعت استان از محل سد چم‌شیر ابلاغ شده که می‌تواند بستر مناسبی برای گسترش صنایع تبدیلی، ایجاد شغل و افزایش درآمد مردم فراهم کند.

وی با بیان اینکه گچساران و باشت دارای ۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی هستند، گفت: تاکنون بیش از ۱۲ هزار هکتار از این اراضی به آبیاری نوین تجهیز شده‌اند.

طرح‌های صنعتی برای اشتغال‌زایی پایدار

نماینده مردم گچساران و باشت از اجرای بیش از چهار طرح صنایع پایین‌دستی پتروشیمی در این منطقه به منظور رفع معضل بیکاری خبر داد و گفت: این طرح‌ها شامل واحد الفین یک میلیونی، واحد ۵۰۰ هزار تنی پلی‌اتیلن، طرح MTP، زنجیره تولید متانول و پروپیلن و همچنین تولید محصولات اسید فرمیک و وینیل استات منومر (VAM) است.

وی افزود: مجوز احداث واحدهای متانول و پلی‌اتیلن از وزارت نفت اخذ شده و عملیات اجرایی تولید اسید فرمیک و اسید استیک نیز در جریان سفر هیأت دولت به کهگیلویه و بویراحمد در این شهرستان آغاز شده است.

تاجگردون اظهار داشت: محصولات این واحد صنعتی در صنایع چرم‌سازی، نساجی، خوراک دام، به‌عنوان آنتی‌بیوتیک طبیعی و عامل ضدقارچ کاربرد دارند. با بهره‌برداری از این طرح، بیش از ۷۰۰ نفر به‌طور مستقیم مشغول به کار خواهند شد.

وی میزان تولید فاز نخست این پروژه را ۵ هزار تن اسید فرمیک و ۴ هزار و ۵۰۰ تن متیل استات اعلام کرد و افزود: اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح اقتصادی ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است.

ارسال نظر