غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، بیاعتمادی رو به رشد شهروندان به دولتها و نهادهای دولتی را یکی از چالشهای مهم امروز دانست و تأکید کرد که فساد از مهمترین عوامل مؤثر در این پدیده است.
تاجگردون در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به حضور خود در اجلاس شبکه پارلمانی دنیا (وابسته به بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول) که در واشنگتن برگزار شد، از مذاکرات خود با کارشناسان این دو نهاد مهم بینالمللی خبر داد.
وی کنفرانس جهانی پارلمانی را یکی از مهمترین رویدادهای شبکه پارلمانها برشمرد که با تمرکز بر موضوعاتی همچون اشتغال، مقابله با فساد در دولت و بخش خصوصی، مبارزه با تغییرات اقلیمی، اصلاح یارانههای انرژی، ایجاد نهادهای فراگیر و تقویت توسعه پایدار برگزار شد.
تاجگردون از طرح همکاری مالیاتی بینالمللی با عنوان «پلتفرم همکاری مالیاتی» نیز سخن گفت که از سال ۲۰۱۶ با مشارکت صندوق بینالمللی پول، OECD، سازمان ملل متحد و گروه بانک جهانی آغاز شده و هدف آن، طراحی و اجرای استانداردهای مالیاتی بینالمللی و کمک به کشورهای در حال توسعه برای اجرای این سیاستهاست.
نماینده مردم گچساران و باشت با اشاره به گزارش جدید صندوق بینالمللی پول درباره افزایش بدهیهای عمومی در برخی از فقیرترین کشورهای جهان، گفت که عواملی مانند شوکهای اقتصادی، بلایای طبیعی، درگیریهای داخلی و هزینههای عمومی نامتناسب از دلایل این بحرانهاست.
وی همچنین در خصوص موضوع عدالت جنسیتی و بودجهریزی مبتنی بر جنسیت سخن گفت و آن را ابزاری مؤثر برای توانمندسازی اقتصادی زنان و مشارکت بیشتر آنان در توسعه کشورها دانست.
تاجگردون با تشریح چشمانداز اقتصاد جهانی، تأکید کرد که رشد اقتصادی در حال بهبود است، هرچند چالشهایی مانند بهرهوری، تغییر در تولید جهانی و مشارکت نیروی کار همچنان تأثیرگذارند.
وی همچنین به نقش مهم پارلمانها در ایجاد زمینههای سرمایهگذاری بخش خصوصی و مبارزه با فقر اشاره کرد و خواستار تعامل بیشتر دولتها با شرکای توسعه و ایجاد بازارهای امن برای سرمایهگذاری شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به افزایش نگرانکننده درگیریهای خشونتآمیز از سال ۲۰۱۰ و پیچیدهتر شدن وضعیت جهانی اشاره کرد و تأکید کرد که پارلمانها میتوانند نقش مؤثری در بازسازی مناطق درگیر ایفا کنند.
وی بار دیگر بر لزوم مبارزه با فساد تأکید کرد و شفافیت، پاسخگویی و مشارکت شهروندان را ابزارهای کلیدی در این مسیر دانست. تاجگردون به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت مجلسها باید صدای جوانان را بشنوند و بستر اشتغال پایدار را برای آنان فراهم کنند.
نماینده مردم گچساران و باشت در ادامه با اشاره به جریانهای مالی غیرقانونی، ضرورت اقدامات مشترک پارلمانی و اجرای دقیق استانداردهای شفافیت، مبارزه با پولشویی و کنترل تجارت مشکوک را مورد تأکید قرار داد.
وی با اشاره به توافقنامه پاریس در حوزه تغییرات اقلیمی، خواستار تعهد بیشتر قانونگذاران برای حمایت از این توافق و پیگیری سیاستهای زیستمحیطی در سطح ملی شد.
تاجگردون در پایان به محدودیتهای تجاری جهانی و رشد سیاستهای حمایتی در کشورهای مختلف اشاره کرد و از نمایندگان مجالس خواست تا با دقت و احتیاط به نقش تجارت در اقتصاد جهانی توجه کنند و از تقویت دیوارهای حمایتی پرهیز نمایند.
ارسال نظر